ÁRAK

3 perc - 5 RON
Utána lévő 1 perc - 1,5 RON

Szolárium bérletek

 • 30 RON értékű = 25 perc
  ( Megtakarít 7.5 Lejt )
 • 50 RON értékű = 40 perc
  ( Megtakarít 10 Lejt )
 • 75 RON értékű = 60 perc
  ( Megtakarít 15 Lejt )
 • 100 RON értékű = 80 perc
  ( Megtakarít 20 Lejt )
 • 150 RON értékű = 120 perc
  ( Megtakarít 54 Lejt )

Ingyen szoli krém 150 lej
értékű bérlet megvásárlása
esetén.

  Napjainkban megosztott véleményekkel találkozhatunk a napozás illetve szoláriumozás témájában. Vannak olyanok, akik egyre barnábbakk szeretnének lenni. De szembesülhetünk a másik véglettel is, sokan mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a napsugárzást, legyen az természetes vagy mesterséges. Ahogyan az élet minden területén, természetesen itt is létezik aranyközépút. Egy dolog biztos: a túl sok vagy éppen a túl kevés UV-sugárzás is káros az emberi szervezetre.
A médiában meglehetősen gyakran találkozhatunk igaz és hamis tények keverékével, féligazságok igazságként való bemutatásával, melyek teljes zavart eredményeznek. A tájékoztató segit tisztázni, hogy a barna, a barnább és a legbarnább bőr nem feltétlenül egyenlő a legszebb és még kevésbé a legegészségesebb bőrrel, valamint hogy az egészségtudatos és ésszerű  szoláriumozás mindenképpen fontos.

Bőrünk - a legkiterjedtebb érzékszervünk

A lebarnult bőr biztosítja a legjobb fényvédelmet. A szoláriumok előnye az a tény, hogy ellenőrzött és pontosan adagolt bámulást kínálnak minden egyes bőrtípusnak -ellentétben a természetes napozással -, mivel a szoláriumban lehetséges az egyénre szabott bámulás.
Már nagyon kis mértékű UVB-, vagy nagy intenzitású UVA-sugárzás elegendő új pigmentek formálódásához (melanogenesis) a pigmentekben gazdag sejtekben, az ún. melanocitákban. Kb. 2-5 napon belül ezek az újonnan képződött pigmentek feljutnak a bőr felszínére, ahol az UVA-sugarak, valamint a vér-oxigén segítségével egy barnulási folyamaton mennek keresztül. Ennek a folyamatnak az eredménye a természetes, friss barna szín. Rendszeres bámulással a szín egyre intenzívebb lesz és a felső börréteg (epidermis) megvastagodik és ún. könnyű callusokat termel. A bőr kifejleszti saját természetes fényvédelmét, amely 4-8 faktor között mozog. Néhány esetben óvatos elönapozás csökkentheti, sőt teljesen meg is szüntetheti a már kialakult napallergiát. Erről azonban konzultáljon orvosával.

Az US/-fény biópozitív hatásai

Különösen a mai stresszes, rohanó mindennapokban a rendezett megjelenés és a finoman lebarnult bőr a kívánatos ideált testesíti meg.
De a szolárium több, mint egy egyszerű barnító berendezés. Szükségünk van a napra, legyen az természetes vagy mesterséges, mivel élettanilag pozitív hatással bír szervezetünkre, idegeinkre, bőrünkre, vérünkre és csontszerkezetünk alakulására.

Miért használjunk szoláriumot?

 • egyszerűen a pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés céljából
 • az immunrendszer erősítése miatt
 • a csontritkulás (osteoporosis) megakadályozására
 • a szív és a keringési rendszer erősítésére
 • a vitalitás növelésére
 • a ragyogóbb megjelenés miatt
 • a téli depresszió ellen
 • a rák (mell-, vastagbél-, prosztatarák) kockázatának csökkentésére

Mindent az egészségről - kérdések és válaszok

Milyen gyakorisággal használhatom a szoláriumot?

Hetente hányszor használhatom a szoláriumot, ha ésszerűen szeretnék szoláriumozni?
Egyáltalán nem használhatják a szoláriumot az I-es bőrtípusúak, a18 évesnél fiatalabbak, akik fényérzékenységet okozó gyógyszereket szednek és akiknek családjában már előfordult bőrrák. Mindenki más heti 2-3 alkalommal szoláriumozhat mértéktartóan, úgy, hogy két alkalom között legalább 24 óra teljen el, sőt a II-es bőrtípusúaknál legalább 48. Az európai szabvány évi max. 60 szolárium látogatást javasol. Mit jelent egy szoláriumozási alkalom? A szoláriumozási alkalom az az időegység, amely az egyénhez szabott MED eléréséhez szükséges (MED= minimális erythema adag). Egyben az a határérték, ami éppen a mindenképpen elkerülendő bőrleégés előtt van. A szoláriumozás hosszát tehát meghatározza a berendezés maga, a vendég bőrtípusa és barnulási képessége. A szoláriumozás napján soha ne feküdjünk természetes nap alá!

Kaphatok bőrrákot a szoláriumban?

Gyógyászati és tudományos megállapítások egyértelműen utalnak arra, hogy a leégés az a tényező, mely a bőrrák keletkezésének veszélyét hordozza magában, különösen, ha ez gyermekkorban történik. A szolárium felelősségteljes használata során a barnulást és a D vitamin szint képződését kontrollált módon biztosítják az UV- sugarak.

Mik az előnyei a szoláriumozásnak?

A szoláriumok biztosítják a kontrollált barnulást és megfelelő szintű D vitamin képződését és megtartást. (Ld.: D vitaminról később). A természetes napozás során különböző erősségű UVsugárzásnak tesszük ki a bőrünket, ahol a sugárzás
erőssége a napszaktól, a földrajzi helytől és az évszaktól függ. A szoláriumban a barnítási program a bőrtípustól és
a berendezéstől függően biztonságosan beállítható úgy, hogy a túl-expozíció, a leégés elkerülhető legyen.

Miért fontos, hogy bizonyos alapszínnel rendelkezzünk és hogyan készülhetünk fel legjobban a nyári szabadságra?

A mértékletes barnulás segíthet a bőrnek saját védőrétegének kialakításában, amellyel a túlzott UV-sugárzás ellen védekezik. A bőrbe hatoló UVB-sugarak a melanin képződést stimulálják, amely aztán beborítja a sejtmagot és védi a DNS-t. Továbbá az UVB-sugarak megvastagítják a bőr felső rétegét (epidermis) megakadályozva azt, hogy az UV-fény korlátlan mértékben az alsóbb börrétegekbe hatoljon. A szoláriumban történő barnulás ésszerű dolog bőrünk nyári szabadságra való felkészítésében. De csak lassan haladjunk előre! Vigyázzunk, hogy bőrünk soha ne égjen le! Kb. 3-4 hétre van szükség 4-8 faktorszámú fényvédelem kialakulásához. Az ajánlott kezelések száma ebben az időszakban heti egy-két alkalom.